PsT, työn ja organisaatioiden erikoispsykologi, MSc (Systemic Leadership & Organization Studies), TRO, organisaatiokonsultti FINOD.

Risto on toiminut organisaatioiden kehittämistyössä runsaat 20 vuotta ja tässä työssä erikoistunut systeemiseen työotteeseen ja sen sovelluksiin. Hän tekee työnohjausta erityisesti työnohjaajille ja konsultteille sekä työterveyshuollon ammattihenkilöstölle. Hän on TAOS Instituutin (USA) suomalainen verkostokumppani (associate). Vuosina 2006-2012 hän toimi yliopistolehtorina työ- ja organisaatioden erikoispsykologikoulutuksessa Psykonet-yliopistoverkostossa.

Ristoa kiinnostavat merkitykset ja niiden rakentuminen ihmistenvälisessä vuorovaikutuksessa. Organisaatiot ja niissä tehtävä työnohjaus- ja konsultaatiotyö ovat hänen tutkimuksellisen kiinnostuksensa kohteena – hän on julkaissut  aiheesta kirjoja ja useita tiedeartikkeleita.

Risto toimii Metanoia Instituutissa työnohjaajien kouluttajana. Ammatillisessa työssä hänellä on vastuuta myös organisaatioanalyytikkojen kouliintumispolun koordinoinnista, vuosittaisen organisaatiodynamiikan ja konsultaatiotyön konferenssi toteuttamisessa sekä Social Dreaming -seminaarin johtamisessa.

Yhteystiedot

Puhelin 0400 545 519
risto.puutio@metanoiainstituutti.fi
www.ristopuutio.fi