Organisaatiodramaturginen kirjoittajaryhmä

Helmikuussa 2020 käynnistyvässä organisaatiodramaturgisessa kirjoittajaryhmässä tutkitaan työelämäkokemuksia draamakirjoittamisen keinoin. Kirjoittamisen tukena on dramaturgian keskeisten käsitteiden läpikäynti, ryhmän yhteinen työskentely ja henkilökohtainen ohjaus. Draamallinen lähestymistapa mahdollistaa vaikeiltakin tuntuvien aiheiden käsittelyn.

IDEA

Miten saada juonen päästä kiinni nykyisessä työelämässä? Kerrommeko samaa tarinaa, kunnes siitä tulee totuus? Stereotyyppinen tarina syntyy asioita yksinkertaistamalla ja muokkaamalla todellisuutta itsellemme järkeenkäyväksi ja hallittavaksi. Rikas tarina ei alistu yksinkertaistamiselle, vaan pystyy kannattelemaan elämän monimuotoisuuden. Fiktion mahdollisuuksista ammentaen kurssilla kuljetaan kohti täydempää, tarkempaa ja siten myös todempaa tarinaa. Se on usein arkkityyppinen ja syvälle vaikuttava. Samalla kertaa universaali ja ajankohtainen. Se, miten kerromme, vaikuttaa siihen, millaiseksi työelämämme muotoutuu.  

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

Oman aiheen dramaturginen työstäminen tutustumalla mm. draaman rakenteeseen ja dynamiikkaan sekä henkilöhahmojen kehittämiseen. Kurssin tavoitteena on organisaatioiden ja organisoitumisen draamallinen ymmärtäminen kehittämistyön välineenä. Osallistuminen ei edellytä aiempaa draamaosaamista.

KOULUTTAJA

Kouluttajana ohjelmassa toimii dramaturgi ja työnohjaaja (STOry) Helena Ihala. Kurssilla sovelletaan  organisaatiodramaturgista työotetta, joka perustuu Ihalan kehitystyöhön ja pitkään kokemukseen dramaturgi-ohjaajana.

KOULUTUKSEN AJANKOHDAT

Ryhmä kokoontuu yhteensä viisi kertaa keskiviikkoisin klo 16.30–19.30. Päivät: 19.2., 4.3., 25.3., 22.4. ja 13.5.

PAIKKA

Lallukan taiteilijakoti, Apollonkatu 13, Helsinki

HINTA

Osallistumishinta: 595 € + alv., jonka voi maksaa myös kahtena eränä. Tiedustele myös opiskelijahintaa.

5.2. jälkeen tulleesta peruutuksesta veloitamme 50% osallistumismaksusta.

LISÄTIEDOT

Helena Ihala puh. 0443507144, helena.ihala@metanoiainstituutti.fi.

Huom: keväällä -20 alkaa myös Organisaatiodramaturgian perusteet ja Case Workshop.

Lue myös: “Niin kuin tää olis Shakespearea”, Helena Ihala

Ilmoittautuminen