tammikuu, 2018

Aika
19 (Perjantai) 09:00 - 20 (Lauantai) 16:00
Paikka
Humap
Bulevardi 6 A 14
Tapahtuman tiedot
Työpajassa lähestytään organisaatioita alati muuttuvina ja sosiaalisessa vuorovaikutuksessa rakentuvina systeemeinä. Käytännön konsultaatiotyössä se tarkoittaa, että organisaatioiden kehittäminen ja muutosten fasilitointiosaaminen kohdistuu yksilöiden ja tiimien ajattelurakenteisiin sekä organisaatioissa oleviin keskustelu- ja
Tapahtuman tiedot
Työpajassa lähestytään organisaatioita alati muuttuvina ja sosiaalisessa vuorovaikutuksessa rakentuvina systeemeinä. Käytännön konsultaatiotyössä se tarkoittaa, että organisaatioiden kehittäminen ja muutosten fasilitointiosaaminen kohdistuu yksilöiden ja tiimien ajattelurakenteisiin sekä organisaatioissa oleviin keskustelu- ja vuorovaikutusympäristöihin, joissa todellisuutta tulkitaan, muovataan ja uudistetaan.
Työpaja on jaettu kahteen päivään, ja voit osallistua jompaankumpaan tai molempiin päiviin.
Ensimmäisen päivän aikana käymme läpi dialogisen organisaatiokehittämisen lähtökohtia ja prinsiippejä. Tarkastelemme näitä periaatteita kahden erilaisen näkökulman kautta: johtoryhmien vuorovaikutuksen kehittämisen ja toiseksi koko ison globaalin organisaation kehittämisen näkökulmista. Tavoitteena on hahmottaa dialogisen kehittämisen ajattelumallien käyttöä ja soveltamista organisaatiomuutoksiin ja oppimiseen.
Työpajan toisessa päivässä tutustutaan lähemmin dialogisen konsultoinnin työvälineisiin ja metodeihin. Perehdymme erityisesti CMM-malliin ja sen käytännön sovelluksiin. CMM-teoria on yksi tunnetuimmista sosiaalisen vuorovaikutuksen teorioista ja sitä on sovellettu niin coachingissa, työyhteisöjen kehittämisessä, akateemisessa tutkimuksessa kuin terapiatyössä.
Ohjelma
Dialoginen organisaation kehittäminen – mindset ja johtaminen
Perjantai 19.1, klo 9-16.30
Aamupäivä
- Organisaatio dialogina ja vuorovaikutuksena
- Johtoryhmien vuorovaikutus organisaatiomaiseman rakentajana ja muuttajana
Iltapäivä
- Sisäisen organisaatiokonsultin näkökulma dialogiseen kehittämistyöhön
- CASE Belron – Kun olemassa olon tarkoituksesta tulee tekemisen lähtökohta.
Välineitä dialogisen organisaation konsultointiin
Lauantai 20.1., klo 9.30-16
- Merkitysten tarkoituksenmukainen rakentaminen ja johtaminen
- CMM malli (Co-Ordinated management of Meaning) konsultoinnin työvälineenä
Työpajan vetäjä
Eerika Hedman, Phd, People & Leadership Development Manager at Belron.
Hedman on tehnyt väitöskirjansa johtoryhmien vuorovaikutuksesta. Hän on toiminut sekä organisaatoiden kehittämiskonsulttina että sisäisenä kehittäjänä.