maaliskuu, 2020

30maa09:0015:00Jännitteistä muutosjoustavuutta -työpaja, Helsinki 30.3.2020

Aika

(Maanantai) 09:00 - 15:00

Tapahtuman tiedot

Kompleksiset organisaatiot sisältävät runsaasti erilaisuuuksia. Ne mahdollistavat muuttumisen ja kehittymisen, mutta synnyttävät samalla väistämättä myös jännitteitä. Jännitteet nähdään usein epäonnistumisina, jotka joko yritetään jättää huomiotta tai ratkaista pois päiväjärjestyksestä. Monet jännitteet ovat kuitenkin luonteeltaan pysyviä, paradokseja, joiden ääripäät ovat toisistaan riippuvia. Joko-tai -valinnat eivät silloin toimi, vaan ratkaisuissa on otettava huomioon molemmat vastakkaiset näkökulmat. Esimerkiksi liika keskittyminen hetkelliseen menestystuotteeseen saa unohtamaan uusien tuotteiden kehityksen, mikä voi kostautua pitemmällä aikavälillä. Toisaalta innovaatioiden kehittämiseen pitkän tähtäyksen menestyksen tueksi tarvitsee tämänhetkistä kassavirtaa. Innovatiiviset kehittäjät tarvitsevat vapautta ja samalla pitää kokonaiskuvan olla hallussa. Miten valjastaa jännitteet organisaatioiden muutosjoustavuuden, resilienssin, rakennusaineiksi?  Valmennus toteututetaan tutkivana työpajana, johon alustajat tuovat tietoiskuja organisaatioiden resilienssistä ja käytännön esimerkkejä. Niiden ja osallistujien omien casejen pohjalta sanoitamme uuden johtamisen elementtejä joustavaan jännitteissä navigointiin.

Työpajan alustajat ja ohjaajat

Heli Talja

Ajatus organisaatioista jatkuvasti muovautuvina kokonaisuuksina on minusta äärimmäisen kiehtova.  Sen parissa olen viihtynyt jo 20 vuotta – ensin esimiehenä ja myöhemmin myös tutkijana tarkastellen teemaa muutosjoustavuuden, resilienssin ja johtajuuden näkökulmista. Koulutukseltani olen tekniikan ja filosofian tohtori ja ennen organisaatiotutkijan uraani tutkin pitkään fyysisten rakenteiden eheyttä. Nykyisin toimin freelancer-tutkijana.

Mika Nieminen

Minulla on monipuolinen tutkimus- ja käytännön kokemus yli 20 vuoden ajalta tutkimus- ja kehittämistoiminnasta ja organisaatioiden kehittämisestä. Olen ollut mukana lukuisissa kansainvälisissä ja kotimaisissa hankkeissa, joissa olen tutkinut muun muassa tutkimusorganisaation muutoksia, vastuullisuutta sekä kehittänyt arviointimenetelmiä ja indikaattoreita. Lisäksi olen hankkinut käytännön kokemusta organisaatioiden kehittämisestä ja ohjaamisesta. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden tohtori ja dosentti. Koordinoin tällä hetkellä VTT:llä Eettisyys ja vastuullisuus innovaatio- ja liiketoiminnassa (ERIB) -osaamiskeskittymän toimintaa.

Merja Airola

Olen työskennellyt kasvatustieteilijänä VTT:llä yli 15 vuotta eri toimialoilla toimittajaverkoston, palveluliiketoiminnan ja viime vuosina myös turvallisuuskulttuurin tutkimisen ja kehittämisen parissa. Tutkimusmatkani yhteinen nimittäjä on kiinnostus organisaatioiden yhteistoiminnan kehittämiseen.

Hinta

Tapahtuman hinta on 240 € +alv. Lounas omakustanteinen.

Ilmoittautuminen

X