syyskuu, 2021

21syy12:0016:00JOHTAMISEN PARADOKSIT – miten voit sekä syödä keksin että säilyttää sen?

Aika

(Tiistai) 12:00 - 16:00

Tapahtuman tiedot


JOHTAMISEN PARADOKSIT – MITEN VOIT SEKÄ SYÖDÄ KEKSIN ETTÄ SÄILYTTÄÄ SEN? 21.9. klo 12-16

Organisaatiot elävät kompleksisessa toimintaympäristössä moninaisten ristipaineiden alla. Haasteellisimmillaan paineet ovat luonteeltaan paradokseja, sekä-että -kysymyksiä, joiden ratkaisemiseen perinteiset päätöksenteon ja johtamisen keinot eivät riitä.

Pitää löytää ratkaisuja, jotka vievät samaan aikaan vastakkaisiin suuntiin. Miten olla yhtä aikaa sekä ennustettava ja luotettava että ketterä muuntumaan asiakkaiden vaihtuviin tarpeisiin? Miten hyödyntää olemassa olevat resurssit tehokkaasti ja huolehtia kassavirrasta – ja samalla luoda uutta osaamista ja uusia tuotteita tulevaisuutta ajatellen? Miten hallita organisaatiota kokonaisuutena tuhoamatta samalla tärkeintä voimavaraa eli henkilöstön motivaatiota ja innovatiivisuutta?

Organisaatioissa on totuttu ratkomaan jännitteisiä tilanteita joko-tai -kysymyksinä, tai sitten ne on saatettu koettu niin hankaliksi käsitellä, että ne on yritetty kokonaan sivuuttaa. Paradoksaaliset jännitteet eivät kuitenkaan katoa minnekään eivätkä ne ratkea lopullisesti. Ne olisi hyödyllistä nähdä energisoivana kenttänä, jossa on vain opittava jatkuvasti luovimaan.

Koulutuksessa kuvaamme tutkimukseen pohjautuen aluksi keinoja havainnoida ja sanoittaa erilaisia jännitteitä ja tunnistaa, milloin on kyseessä selkeä joko-tai -tilanne ja milloin uudenlaista toimintatapaa edellyttävä paradoksaalinen jännite. Esittelemme erityyppisiin tilanteisiin soveltuvia käytännöllisiä keinoja, joiden avulla organisaatioita voidaan valmentaa suunnistamaan kompleksisessa maailmassa, parempaa vuorovaikutusta ja toimivampaa tulevaisuutta rakentavalla tavalla.

Kouluttajina toimivat TkT, FT Heli Talja ja KM Merja Airola. Jukka-Pekka Heikkilä tuo siihen käytännön konsultointityön näkökulmaa ja osallistuu tilaisuuden työpajojen fasilitointiin.

Osallistuminen: 150€ + alv

Paikka: Helsinki, osoite tarkentuu myöhemmin.

Ilmoittautuminen: 14.9 mennessä

  Henkilötiedot

  Nimi (*)

  Syntymävuosi

  Ammatti

  Katuosoite

  Postinumero ja -toimipaikka

  Puhelinnumero (*)

  Sähköposti (*)

  Laskutusosoite (jos eri kuin kotiosoite)

  Nimi

  Osoite

  Postinumero ja -toimipaikka

  Puhelinnumero

  Sähköposti

  Lue ehdot täällä (avautuu uuteen ikkunaan)

  X