tammikuu, 2021

15tam14:0017:00Listening Post -seminaari 15.1.2021

Aika

(Perjantai) 14:00 - 17:00

Tapahtuman tiedot

Listening Post -seminaari, jota Metanoia Instituutti toteuttaa vuosittain yhdessä brittiläisen OPUS -järjestön (Organisation for Promoting Understanding of Society) ja kotimaisen Organisaatiodynamiikka FINOD ry:n kanssa, järjestetään taas ensi vuoden alussa pe 15.1.2021 klo 14-17.00 etänä. 

Listening Post -seminaari (LP) perustuu ajatukseen, että me ihmisinä kannamme omassa mielessämme ja kokemusmaailmassamme kaikkea itseämme ympäröivää, kiinnostavaa ja tärkeää.

Tilanteet ja tapahtumat eräällä tavalla läpäisevät meidät kokonaisvaltaisesti, sekä tietoisen että tiedostamattoman, saaden aikaan erilaisia ajatuksia, olotiloja, tuntemuksia, unia, mielikuvia, kuvitelmia, tulkintoja ja käyttäytymistä. 

Kaikki tämä yksilöllinen rikkaus on seminaarissa yhteisöllisen ihmettelemisen, tutkimisen ja keskinäisen jakamisen kohteena. Yksilöllisiä kokemuksia, ilmaistuja tuntemuksia ja ajatuksia kohdellaan arvokkaina signaaleina ajassa olevasta mielessä ja kehossa tuntuvasta. Osallistuja valitsee itse, mitä haluaa jakaa kaikkien kanssa ja mitä pitää omana tietonaan.

Ihmisen kokemus nähdään siten paitsi yksilöllisenä aarteena myös yhteisöllisenä, ajassa olevana merkkinä, signaalina ja vaikuttajana. Seminaarissa luodaan uutta ymmärrystä ajassamme meneillä olevista yhteiskunnallisista ja kulttuurisista ilmiöistä sekä siitä, miten itse kukin on ja toimii kaiken tämän keskellä.

Seminaari on luonteeltaan ainutlaatuinen siinä mielessä, että samanaikaisesti LP -seminaarin formaatissa järjestetään tammikuun kahden ensimmäisen viikon aikana tapahtumia lähes 30 eri maassa ympäri maailmaa ja kaikkien kiinnostuksen kohteena näissä seminaareissa on inhimillinen kokemus. Mitä ihmiset kokevat omassa ympäristössä, miten ihmisillä menee eri puolilla maailmaa, mistä he ovat huolissaan ja mistä iloitsevat? Myös me haluamme kääntää korvaamme osallistujien kokemusten kuunteluun. 

Kokonaisvaltaisena teemana seminaarissa on: miten meillä menee? Miten pärjäämme? Mistä olemme huolissamme, mistä iloitsemme? Seminaari on käytännössä osallistujien puheenvuorosta toiseen sujuvasti yhdessäorganisoituva ja kiinnostavia sisältöjä esiintuova prosessi. Myös tapahtuman rakenne edesauttaa luovaa kokemusten jakamista.

Osallistujat jakavat kokemuksia ja näkemyksiä siitä, miten menee yksityisesti, missä mennään työelämässä, kansakuntana tai osana globaalia ihmiskuntaa. Yhteenveto eri maiden seminaarien teemoista ja hypoteeseista voidaan myöhemmin lukea OPUS -järjestön kotisivuilta.

Seminaarin kulku

Klo 14.00       Avaus
Klo 14.15       Kokemusten jakaminen
Klo 15.30       Tauko
Klo 15.45       Teemojen etsiminen
Klo 16.15       Hypoteesien työstäminen
Klo 17.00       Seminaarin päättäminen

Seminaarin konsultteina toimivat Marianne Tensing työnohjaaja ja organisaatiokonsultti FINOD, TRO, LitM ja Timo Totro organisaatioanalyytikko FINOD, TT, HuK.

Seminaari on maksuton. Seminaari on täynnä!

Ilmoittautuminen

Tiedustelut: Marianne Tensing 0442986977 tai marianne.tensing@metanoiainstituutti.fi

  Tiedot kerätään asiakasrekisteriimme ja niiden käytössä noudatetaan tietosuojaehtojamme.

  Henkilötiedot

  Nimi (*)

  Puhelinnumero (*)

  Sähköposti (*)

  Lue ehdot täällä (avautuu uuteen ikkunaan)

  X