toukokuu, 2020

27tou15:0018:00Listening Post – Kuuntelupaikka zoomin välityksellä!

Aika

(Keskiviikko) 15:00 - 18:00

Tapahtuman tiedot

Maailma, Suomi ja Minä keväällä 2020: Miten voimme? Missä menemme nyt?

 

Elämme poikkeuksellisia aikoja. Pandemia on muuttanut luultavasti pysyvästi tapaamme olla tekemissä toisten kanssa, tehdä työtä ja viettää vapaa-aikaa. Koko maata koskeneet erilaiset rajoitukset ja uudelleenjärjestelyt ovat tuottaneet paljon hämmennystä, epävarmuutta ja ahdistusta sekä samalla myös yllättäviä löytöjä, uusia toimintavaihtoehtoja ja aikaa tehdä asioita rauhassa. Joidenkin kykyjemme olemassaolosta emme ole edes tienneet. Kaikki tämä herättää kysymyksiä: mitä loppujen lopuksi on tapahtunut, miten koemme sen ja miten se kaikki vaikuttaa meidän tulevaisuuteemme?

Listengin Post – Kuuntelun paikka – tarjoaa ZOOMIN välityksellä mahdollisuuden jakaa ajatuksia, kokemuksia sekä tuntoja ja oloja.

Listening post (LP)  -työtavan avulla voimme ajatella, miten kaikki se yksityinen, mitä tunnemme ja ajattelemme kytkeytyy suurempaan ja laajempaan kokonaisuuteen. Sattumalta tuntuva kokemus tai ajatus voi näyttäytyä osana laajempaa sosiaalista siirtymää. LP on käytännöllinen tapa ihmetellä meneillä olevia ajan ilmiöitä ja jakaa niihin liittyviä kokemuksia, ajatuksia ja mielikuvia.

Seminaari on avoin kaikille, jotka haluavat paremmin ymmärtää, mitä itsessämme ja ympärillämme tapahtuu sekä millaisten ilmiöiden ja voimien kierteessä olemme.

Listening Post – kuuntelupaikka -tapahtuman ohjaajina toimivat Marianne Tensing ja Atso Juote. Molemmilla on paljon kokemusta Group Relation -tradition mukaisten, vapaasti muotoutuvien tapahtumien ohjaamisesta.

LISTENING POST – KUUNTELUPAIKKA -prosessin eteneminen:

1, Aloitus ja johdanto

2. Kokemusten jakaminen ja kuunteleminen

tauko

3. Teemojen etsiminen

4. Hypoteesien kehittely

5. Tapahtuman päätöskeskustelu.

 

Listening Post – Kuuntelupaikka -menetelmästä voi lukea lisää:

 • Tensing, M. & Totro,T. Listening Post – Kuuntelupaikka. Psykoterapian lehti 2/2019
 • Tensing, M (2014) Listening Post -seminaari – hetkiä systeemien kytkeytymisistä. Kirjassa: Totro,T., Tensing, M., Setälä, M-L., Askel, askel harha-askel – työnohjaajana ja konsulttina systeemien viidakossa. Metanoia Instituutti. 202-213.
 • Tensing, M. (2011) Listening Post – heikkojen signaalien kuuntelunpaikka. Osviitta 1/2011

Ilmoittautuminen

  Tiedot kerätään asiakasrekisteriimme ja niiden käytössä noudatetaan tietosuojaehtojamme.

  Henkilötiedot

  Nimi (*)

  Puhelinnumero (*)

  Sähköposti (*)

  X