tammikuu, 2020

10tam12:0016:30Listening Post -seminaari 10.1.2020 Helsinki, Kulttuuritalo

Aika

(Perjantai) 12:00 - 16:30

Paikka

Kulttuuritalo, Helsinki

Tapahtuman tiedot

Listening Post seminaari, jota Metanoia Instituutti toteuttaa vuosittain yhdessä brittiläisen OPUS -järjestön (Organisation for Promoting Understanding of Society) ja kotimaisen Organisaatiodynamiikka FINOD ry:n kanssa, järjestetään taas ensi vuoden alussa pe 10.1.2020 klo 12-16.30 Helsingissä, Kulttuuritalolla, Sturenkatu 4, Helsinki.

Listening Post -seminaari (LP) perustuu ajatukseen, että me ihmisinä kannamme omassa mielessämme ja kehossamme eli kokemusmaailmassa kaikkea itseämme ympäröivää, kiinnostavaa ja tärkeää.

Tilanteet ja tapahtumat eräällä tavalla läpäisevät meidät kokonaisvaltaisesti, sekä tietoisen että tiedostamattoman, saaden aikaan erilaisia ajatuksia, olotiloja, tuntemuksia, unia, mielikuvia, kuvitelmia, tulkintoja ja käyttäytymistä. Kaikki tämä yksilöllinen rikkaus on seminaarissa yhteisöllisen ihmettelemisen, tutkimisen ja keskinäisen jakamisen kohteena. Yksilöllisiä kokemuksia, ilmaistuja tuntemuksia ja ajatuksia kohdellaan arvokkaina signaaleina ajassa olevasta mielessä ja kehossa tuntuvasta. Osallistuja valitsee itse, mitä haluaa jakaa kaikkien kanssa ja mitä pitää omana tietonaan.

Ihmisen kokemus nähdään siten paitsi yksilöllisenä aarteena myös yhteisöllisenä, ajassa olevana merkkinä, signaalina ja vaikuttajana. Seminaarissa luodaan uuttaa ymmärrystä ajassamme meneillä olevista yhteiskunnallisista ja kulttuurisista ilmiöistä sekä siitä, miten itse kukin on ja toimii kaiken tämän keskellä.

Seminaari on luonteelta ainutlaatuinen siinä mielessä, että samanaikaisesti LP -seminaarin formaatissa järjestetään tammikuun kahden ensimmäisen viikon aikana tapahtumia lähes 30 eri maassa ympäri maailmaa ja kaikkien kiinnostuksen kohteena näissä seminaareissa on inhimillinen kokemus. Mitä ihmiset kokevat omassa ympäristössä, miten ihmisillä menee eri puolilla maailmaa, mistä he ovat huolissaan ja mistä iloitsevat? Myös me haluamme kääntää korvaamme osallistujien kokemusten kuunteluun. Kokonaisvaltaisena teemana seminaarissa on: miten meillä menee? Miten pärjäämme? Mistä olemme huolissamme, mistä iloitsemme? Seminaari on käytännössä osallistujien puheenvuorosta toiseen sujuvasti yhdessäorganisoituva ja kiinnostavia sisältöjä esiintuova prosessi. Myös tapahtuman rakenne edesauttaa luovaa kokemusten jakamista.

Osallistujat jakavat kokemuksia ja näkemyksiä siitä, miten menee yksityisesti, missä mennään työelämässä, kansakuntana tai osana globaalia ihmiskuntaa. Yhteenveto eri maiden seminaarien teemoista ja hypoteeseista voidaan myöhemmin lukea OPUS -järjestön kotisivuilta.

Seminaarin kulku

Klo 12.00       Avaus

Klo 12.15       Kokemuksellinen työskentely

Klo 13.45       Kahvihetki

Klo 14.15       Teemat

Klo 15.00       Hypoteesit

Klo 16.00       Seminaarin päättäminen

Seminaarin konsultteina toimivat Marianne Tensing organisaatioanalyytikko (kand), työnohjaaja ja organisaatiokonsultti FINOD, TRO, LitM ja Timo Totro organisaatioanalyytikko FINOD, TT, HuK.

Seminaarin hinta 85€ + alv24%  FINOD:n jäsenet, eläkeläiset ja opiskelijat -20% hinnasta.

Tiedustelut: Marianne Tensing 0442986977 tai marianne.tensing@metanoiainstituutti.fi

Reittiohjeet Kulttuuritalolle: https://www.kulttuuritalo.fi/yhteystiedot/

Ilmoittautuminen

  Henkilötiedot

  Nimi (pakollinen)

  Organisaatio

  Kotiosoite

  Postinumero ja -toimipaikka

  Puhelinnumero (pakollinen)

  Sähköposti (pakollinen)

  Laskutusosoite (jos eri kuin kotiosoite)

  Nimi

  Osoite

  Postinumero ja -toimipaikka

  Puhelinnumero

  Sähköposti

  Lisätietoja

  X