toukokuu, 2021
19tou17:0018:30Organisaatioanalyysin foorumi 19.5.2021 klo 17-18.30 (Zoom)
Aika
(Keskiviikko) 17:00 - 18:30
Tapahtuman tiedot
Draaman prosesseista ymmärrystä työelämän muutokseen ja ammattiroolien tietoiseen työstämiseen. Organisaatiodramaturgiassa työelämän jännitteitä ja niihin kätkeytyviä muutoksen mahdollisuuksia lähestytään draamallisena prosessina.
Tapahtuman tiedot
Draaman prosesseista ymmärrystä työelämän muutokseen ja ammattiroolien tietoiseen työstämiseen.
Organisaatiodramaturgiassa työelämän jännitteitä ja niihin kätkeytyviä muutoksen mahdollisuuksia lähestytään draamallisena prosessina. Draama rakentuu juonen ja tapahtumien ohella merkitysten ja tahdonsuuntien – enemmän ja vähemmän tiedostettujen – ulottuvuudessa. Organisaation ulkoisen (storyline) ja sisäisen (life-line) saattaminen luovaan vuoropuheluun tekee mahdolliseksi avoimen ja uteliaan roolien ja niiden taustalla vaikuttavien käsikirjoitusten tiedostamisen. Tarvitsemme yhä enemmän draaman ja myyttien kykyä tunnistaa yhteiskunnassa ja organisaatioissa ilmeneviä syviä ja kompleksisia prosesseja ja taitoa hyödyntää niiden energiaa.
Tervetuloa kuulemaan organisaatioiden kehittämisestä dramaturgisena työnä.
Organisaatiodramaturgia on dramaturgi ja työnohjaaja (STOry) Helena Ihalan kehittämä työote, jossa uudella tavalla yhdistetään draaman teoria ja dramaturginen ajattelu konsultaatiotyöhön ja työnohjaukseen.
Organisaatioanalyysin foorumit ovat maksuttomia iltatilaisuuksia, joissa tarkastellaan organisaatioanalyyttista työotetta ja sen soveltamista työelämän kysymyksiin.
19.5.2021 Organisaatiodramaturgia – Alustajana Helena Ihala
Organisaatioanalyysin foorumeiden motiivina on jakaa ammatillisia kokemuksia ja käydä vuoropuhelua työelämän kehittämisen haasteista sekä tunnistaa erilaisia toimijuuden mahdollisuuksia. Foorumit syntyivät alun perin Metanoian organisaationalyytikkokoulutuksen innoittamana.
Zoom linkki lähetetään ilmoittautuneille erikseen.
Lisätiedot Risto Puutio (at) metanoiainstituutti.fi tai 0400 545519.
Organisaatioanalyytikkojen koulutuksessa kiinnitetään huomiota mm. seuraaviin taitoihin:
- Kuinka hahmotamme organisaatiota ja organisoitumisen kysymyksiä sekä näihin liittyviä dynaamisia ilmiöitä?
- Kuinka kannattelemme konsultointiprosessia, johon sisältyy kaikille osapuolille ”toistaiseksi tuntematonta” ja yllättävää?
- Kuinka hyödynnämme itsessä viriäviä kokemuksia systeemissä piilossa olevan näkyväksi tekemisessä?
- Kuinka havainnoimme itseämme osana yhteistyön kehittyvää systeemiä ja kuinka puhumme omista havainnoista asiakaan oppimista palvelevalla tavalla?
- Kuinka rohkenemme tuoda systeemiin sen kehittymistä edistävää häirötä?
- Kuinka toimimme eettisellä ja esteettisellä tavalla asiakastyössämme?