maaliskuu, 2022

05maa10:0016:00Organisaatiodramaturgian teemawebinaarit kevät 2022

Aika

(Lauantai) 10:00 - 16:00

Tapahtuman tiedot

 

Organisaatiodramaturgian teemawebinaari I

Työnohjaus ja konsultointi dramaturgisena työnä

Webinaarisarjan 1. osassa opimme dramaturgian keskeisten käsitteiden avulla ymmärtämään organisaatioiden toimintaa draamallisena prosessina. Dramaturgian käsitteet (mm. hamartia, anagnorisis, peripeteia) ovat selitysvoimaisia erityisesti organisaatioiden usein paradoksaalisen luonteen valottamisessa. Webinaarissa harjoitellaan dramaturgian tajua ja dramaturgista asennetta työnohjaus-, kehittämis- ja konsultaatiotyössä.

Organisaatioissa ja organisaatioista kerrottuihin tarinoihin sisältyy sekä niiden elinvoima että sen esteet. Organisaatiodramaturgia on leikkivän ja uteliaan suhteen luomista organisaation käsikirjoituksiin, niiden voimaan ja vaaraan. Tutustut päivän aikana dramaturgisen asenteen kolmeen ulottuvuuteen, esteettiseen, epistemologiseen ja eettiseen, ja voit oppia, mistä draaman vaikuttavuus syntyy.

Dramaturgian taju organisaatiotyössä on myös traagisen ja koomisen tajua. Webinaarissa hahmotetaan organisaatioiden traagisuutta ja koomisuutta ja niihin sisältyviä mahdollisuuksia kompleksisessa maailmassa selviämiseen ja uudistumiseen. Tutustumme ’narrin farmakoniin’, vastakohdat ylittävään draamalliseen dynamiikkaan, jossa kriisi ja konflikti nähdään jonkin uuden esiin pyrkimisenä.

Uskonnollisista riiteistä syntyneenä antiikin teatterinäyttämö kietoutui toisaalta pyhään ja toisaalta osana poliksen, kaupunkivaltion, elämää myös demokratian juuriin. Organisaatiodramaturgiassa näyttämön kahtalaisen juuriston kautta lähestytään työn henkilökohtaisia merkityksiä, sen kytkeytymistä osaksi organisaation kokonaisuutta ja laajempaa sosiaalista ja ekologista ympäristöä. Tämän aiheen syventämistä on mahdollisuus jatkaa case-työskentelyn avulla webinaarisarjan 4. osassa ”Organisaatiodramaturgia ja työelämän murros”.

Aika: 5.3.2022 klo 10-16.00

Hinta: 295 €/teemaseminaari, yhteensä 1475 €

Huom. mahdollista myös ilmoittautua Organisaatiodramaturgian peruskoulutukseen 1375 €, joka sisältää kaikki teemaseminaarit (säästö 100 €).

 

Organisaatiodramaturgian teemaseminaarit, kevät 2022

1. Organisaatiodramaturgia: työnohjaus ja konsultointi dramaturgisena työnä (5.3.)

2. Muutoksen dramaturgia (19.3.)

3. Ammatilliset roolit prosessina (9.4.)

4. Organisaatiodramaturgian anti työelämän murroksessa & case-workshop (22. – 23.4.)

  Henkilötiedot

  Osallistuminen

  Nimi (*)

  Katuosoite

  Postinumero ja -toimipaikka

  Puhelinnumero (*)

  Sähköposti (*)

  Laskutusosoite (jos eri kuin kotiosoite)

  Nimi

  Osoite

  Postinumero ja -toimipaikka

  Puhelinnumero

  Sähköposti

  Lue ehdot täällä (avautuu uuteen ikkunaan)

  X