syyskuu, 2021

20syy18:0020:00Unet ja uusi normaali - kokemuksia muuttuvasta ajastamme. Webinaarisarja (zoom)Social Dreaming -seminaari

Aika

(Maanantai) 18:00 - 20:00

Paikka

ZOOM

Tapahtuman tiedot

Tule mukaan viiden maanantai-illan mittaiselle matkalle yhteiösölliseen unityöskentelyyn tutkimaan muutoksen kokemuksia pandemian jälkeisestä “uudesta normaalista”  niin omassa työssä, työelämässä kuin yhteiskunnassa. 

 

Social Dreaming -työskentelystä

Uni ja unen näkeminen on osa sisäistä kokemusmaailmaamme – yön aikaista kuvien virtaa ja tarinoiden rakentumista mielessämme. Tätä sisäistä kokemusta voi tutkia myös valve-elämän kysymysten näkökulmasta. Social dreaming -työskentelyssä mielen sisäisestä maailmasta käsin haetaan yhteyttä ulkoisen maailman kysymyksiin ja teemoihin kuten tässä webinaarisarjassa muuttuvan aikamme ilmöihin.

Social Dreaming on unien jakamisen ja niiden yhteisen kuuntelemisen työmuoto, jonka pohjana toimii niin unien kuin jaettujen kokemusten assosiatiivinen yhdistely. Social Dreaming -tapahtumassa tarkastelun kohteena on uni itsessään ja useiden unien muodostama kokonaisuus – ei unennäkijä tai hänen persoonansa.

Työskentelyssä unen merkitysmaailmaa lähestytään arvostaen ja kuunnellen. Social Dreaming -työssä saadun kokemuksen perusteella unet alkavat ”keskustella toistensa kanssa”. Näin henkilökohtaisena koettu löytää yhteisöllisiä kytkentöjä ja omaa persoonaa laajempia ymmärtämisen horisontteja. Uni voi avautua niin ryhmässä syntyvän todellisuuden, ammatillisten dilemmojen, ympäröivän yhteiskunnan tai globaalien haasteiden näkökulmista. Unen avaamia uusia merkityksiä ei kuitenkaan pyritä ”lukitsemaan”, vaan tavoitteena on avoimuus uusille merkityksille ja ymmärryksille.

Social Dreaming -menetelmän historia

Social Dreaming –menetelmä on lähtöisin Tavistock Instituutista Lontoosta, jossa Gordon Lawrence kehitteli työmuotoa 1980-luvulla. Lawrence omaksui Wilfred Bionin ajattelusta menetelmään idean tarkastella yksilöllisiä mielen kuvia laajemman systeemin näkökulmasta . Lawrencen oivallus oli siirtää huomio unennäkijästä itse uneen ja unien väliseen vuoropuheluun. Tätä varten hän loi rakenteen, unimatriksin, jossa tyhjän tilan luoma vapaus ja assosioiva vuoropuhelu voivat yhdistyä. Social Dreaming työllä on oma kansainvälinen verkosto http://www.socialdreaminginternational.net

Social Dreaming -seminaareja ja tapahtumia on järjestetty eri puolilla maailmaa. Suomessa seminaareja  on toteutettu 1990-luvulta alkaen vuosittain Metanoia Instituutin organisoimana.

Katso YLE:n tekemä juttu yhden seminaarin äärellä: https://yle.fi/uutiset/3-10291731

Tapahtuman rakenne

Webinaarien rakenteen keskiössä ovat ”unimatriksit”, ryhmätilanteet, joissa unia ja muita välittömiä kokemuksia jaetaan ja kuunnellaan assosiatiivisella ja yhdistelevällä tavalla. Kutakin unimatriksia seuraa reflektiodialogi, joka tarjoaa mahdollisuuden ajatukselliseen jäsentämiseen matriksin pohjalta. Kunkin tapahtuman lopussa on yhteiskeskustelu, joka mahdollistaa koko ryhmänä tapahtuvan kokemuksen sanoittamisen ja uusien kysymysten esiin nostamisen.

Webinaarien ajankohdat  

Webinaarisarja toteutuu viitenä maanantai-iltana (klo 18-20) syksyn aikana:

20.9, 4.10., 18.10, 8.11. ja 22.11.

Hinta ja ilmoittautuminen

Webinaarisarjan hinta on 350 euroa +alv, joka laskutetaan ilmottautumisen jälkeen.

Yksittäisiin tapahtumiin ei voi ilmoittautua erikseen.

Ilmottautuminen 13.9.2021 mennessä. Peruutusmaksu ilmoittautumisajan (13.9.2021)  jälkeen 50 %. Organisaatiodynamiikka Finod ry:n jäsenalennus 10 % osallistumismaksusta. Metanoia Instituutin ohjelmassa opiskeleville alennus 10 %.

Seminaarin ohjaajat

Risto Puutio, organisaatioanalyytikko, työnohjaaja STOry, työn ja organisaatioiden erikoispsykologi, PsT, MSc (Systemic Leadership & Organization Studies), TRO

Rauno Lehtonen, organisaatiokonsultti (FINOD), työnohjaaja STOry, perhe- ja pariterapeutti (Stt), joogaopettaja.

Molemmilla ohjaajilla on pitkäaikainen kiinnostus unityöskentelyyn ja Social Dreaming -menetelmään. He ovat harjoittaneet työtapaa  Metanoian pitkässä organisaatioanalyytikkojen kouliintumispolussa sekä opiskelleet menetelmää kansainvälisessä ohjelmassa (2019-2021). He ovat yhdessä järjestäneet useita Social Dreaming -tapahtumia ja seminaareja.

Lisätiedot: Risto Puutio, p. 0400-545519 ja Rauno Lehtonen, p. 0500-799079

  Henkilötiedot

  Nimi (*)

  Syntymävuosi

  Ammatti

  Katuosoite

  Postinumero ja -toimipaikka

  Puhelinnumero (*)

  Sähköposti (*)

  Laskutusosoite (jos eri kuin kotiosoite)

  Nimi

  Osoite

  Postinumero ja -toimipaikka

  Puhelinnumero

  Sähköposti

  Lue ehdot täällä (avautuu uuteen ikkunaan)

  X