syyskuu, 2018

21syy12:0017:00Vaikutus tuntematonTapahtuma ilmastonmuutoksen merkityksestä organisaatioissa ja tulevaisuuden työelämässä

Aika

(Perjantai) 12:00 - 17:00

Paikka

Lallukan Taiteilijakoti

Apollonkatu 13, 00100 Helsinki

Tapahtuman tiedot

”When you see the earth from the moon, you don’t see any divisions there of nations or states. This might be the symbol, really, for the new mythology to come.” – Joseph Cambell

Tule yhdessä kuvittelemaan työelämän rakenteita uudelleen Lallukan taiteilijakotiin perjantaina 21.9. 2018. Hymistelemättömien puheenvuorojen ja esitysten kautta virittäydymme yhteiseen luovaan työskentelyyn tulevaisuuden työelämän keskeisimmän yhteisen nimittäjän, ilmastonmuutoksen ja sen vaikutusten ymmärtämiseksi ja huomioimiseksi organisaatioiden kehittämisessä. Yhdessä kuvitteleminen tapahtuu organisaatiodramaturgisen ja mytopoeettisen työskentelyn avulla.

Kestävällä tavalla ilmastonmuutoksen haasteisiin vastaaminen nousee yhä tärkeämpään rooliin organisaatioiden toiminnassa. Siirtyminen uusiutumattoman energian kannattelemista organisaatiomuodoista kohti postfossiilista kulttuuria ja taloutta merkitsee suurta muutosta työelämän käytännöissä. Nämä asiat tiedämme hyvin, mutta tieto ei yksin riitä suurissa muutoksissa suunnistamiseen. Einstein sanoi, ettemme voi ratkaista ongelmia ajattelemalla samalla tavalla kuin silloin, kun loimme ne. Senkin jo tiedämme, että omista luomisistamme antroposeenissa, uudessa geologisessa aikakaudessamme, on kysymys. Nimensä mukaisesti sitä luonnehtii ihmisen toiminnan uudenlainen ja syvällinen vaikutus maapallojärjestelmiin: ilma-, vesi-, kivi- ja elonkehä ovat muutoksessa moniulotteisten keskinäisyhteyksien ja takaisinkytkentöjen seurauksena.

Einstein sanoi myös mielikuvituksen olevan tärkeämpää kuin tieto. Kyky kuvitella voi olla tulevaisuuden  työelämän tärkeimpiä taitoja. Kuvittelukyky ei ole fantasiointia. Se osoittaa miten asiat voisivat olla, miten todellisuuden elementit voitaisiin järjestää toisin. John Keats sanoi runoilijan yltävän avaruuteen vain, jos hänen mielikuvituksensa juuret ovat maassa. Maassa taivaan saranat, sanoi oma Pentti Haanpäämme.

VAIKUTUS TUNTEMATON -tapahtuma on samalla kutsu verkostoitua uuteen aikakauteen liittyvän kompleksisuuden syvälliseen ja avoimeen ymmärtämiseen. Energiamurros on kulttuurin murros. Murros koskee niin työn käytäntöjä kuin merkityksiä ja arvoja. Verkostoidumme kehittämään yhteisöllisen kuvittelun avulla julkista tunneälyä ja osallisuustietoisuutta uuden aikakauden kulttuuriseen siirtymään.

NB! Vuonna 2019 Metanoia järjestää aiheesta laajemman asiantuntijaseminaarin.

Kohderyhmä: työelämän kehittäjät, työnohjaajat, johtamisen ja koulutuksen asiantuntijat, tutkijat, taiteilijat, kansalaiset.

Hinta: 95 € + 24%alv

Lisätietoja:

Helena Ihala helena.ihala@metanoiainstituutti.fi  puh. 0443507144

Marianne Tensing marianne.tensing@metanoiainstituutti.fi  puh. 0442986977

Ilmoittauminen

Tiedot kerätään asiakasrekisteriin ja niiden käytössä noudatetaan tietosuojaehtojamme.

Henkilötiedot

Nimi (pakollinen)

Titteli / tehtävänimike

Organisaatio

Puhelinnumero

Sähköposti (pakollinen)

Laskutusosoite

Nimi

Osoite

Postinumero ja -toimipaikka

Puhelinnumero

Sähköposti

Lisätietoja

(osallistuminen Metanoian koulutusohjelmaan)

X