Tilanneherkät keskustelukeinot – vuorovaikutustutkimuksen työkaluja työnohjaajille ja konsulteille. 

Paikka:  Tieteiden talo (Kirkkokatu 6, Helsinki)

Työskentelyajat: Perjantai 3.5, klo 10.00-17, lauantai 4.5, klo 9-15.30

Ilmoittautumislomake

Konsultaatio- ja työnohjaustyö on tilanneherkkää toimintaa. Jokaiseen kohtaamistilanteeseen sisältyy potentiaali asian uudenlaiseen hahmotukseen riippuen siitä, kuinka keskustelua käydään ja kuinka keskuskusteluun liittyviä lukuisia valinnan paikkoja hyödynnetään.

Vuorovaikutustutkimus tarjoaa työkaluja keskustelutilanteiden analysointiin ja erittelyyn. Ammatillisen vuorovaikutuksen käytäntöjen tutkimus on voimaakkaassa kasvussa oleva alue. Keskusteluanalyysi ja laajemmin diskursiivinen tutkimustraditio ovat avanneet uusia tapoja hahmottaa auttamistyötä kuten työnohjausta ja konsultaatiota. Seminaari perehdyttää osallistujat vuorovaikutustutkimuksen työkaluihin ja niiden hyödyntämiseen oman ammattikäytännön reflektoinnissa ja kehittämisessä.

Seminaarin kouluttajina ovat PsT Risto Puutio ja KT, dosentti Sanna Vehviläinen. Vehviläinen on väitellyt ohjauksen tutkimuksesta ja julkaissut laajasti, mm. psykoterapiavuorovaikutuksen tutkimuksesta ja akateemisesta ohjaustyöstä niin kansainvälisesti kuin suomalaisessa tiedeyhteisössä. Puutio on väitellyt prosessikonsultoinnin vuorovaikutuksesta ja julkaissut konsultointiin liittyviä tutkimuksia. Molemmilla on vahva käytännön kokemus ja kiinnostus työtilanteiden yksityiskohtaisen tarkastelun myötä ymmärryksen syventämiseen ammattityöstä.

– Tässä seminaarissa avaamme osallistujille ikkunan konkreettisiin työkaluhin, joiden kautta omaa työtä voi analysoida aikaisempaa tarkemmin, toteaa seminaarin vastuuhenkilönä toimiva Puutio. Hänen tavoittaa tarkempia kysymyksiä varten sähköpostilla osoitteesta: risto.puutio@metanoia.fi tai puhelimitse 0400-545 519.

Seminaarin osallistumishinta 380 € + alv (hinta ei sisällä ruokailuja eikä majoitusta).

Seminaarin ohjelma: Tilanneherkät keskustelukeinot –Ohjelma

 

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Haluatko liittyä keskusteluun?
Kommentoi vapaasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *