Ohjelman ESITE               ILMOITTAUTUMINEN

Metanoia Instituutin seminaarisarja tarjoaa kokeneille asiantuntijoille ja johtajille foorumin, jossa voi syventää omaa näkemystään ja ajatteluaan johtajuudesta, liiketoiminnasta ja johtamistyön kompleksisuudesta. Seminaarisarjan tarkoituksena on luoda uutta ymmärrystä omasta johtajuudesta ja suhteesta toimintaympäristöön.

Seminaaritapaamisissa pohditaan liiketoiminnan ja johtamisen kysymyksiä kokeneiden johtajien tilanne-esimerkkien ja reflektoivan työskentelyn pohjalta. Tilaisuuksien kokemuksellinen ja keskusteleva luonne mahdollistaa ajattelun, aikomusten, kokemusten ja toiminnan välillä syntyvien ja vaikuttavien ilmiöiden yhtäaikaisen tarkastelemisen. Vuoropuhelun ja reflektoinnin kautta mahdollistuu oman johtajakuvan ja vaikuttavuuden parempi ymmärtäminen.

Pienryhmät

Johtajuus murroksessa seminaarisarjaan liittyvä pienryhmätyöskentely on coaching-tyyppinen ohjausprosessi seminaarien teemojen syventämiseksi ja johtajuuteen liittyvien kysymysten tarkastelemiseksi. Tavoitteena on tunnistaa sekä omia toimintatapoja että niitä tekijöitä, jotka toimintaympäristöissä vaikuttavat reagointitapoihin ja johtamisotteen syntymiseen. Ympäristö ja liiketoiminnan sisäiset ja ulkoiset tilanteet vaikuttavat yhtä lailla sekä henkilökohtaiseen toimintaan että työyhteisön johtamiskulttuuriin, jolloin tilanteiden, asennoitumisten, arvojen ja toistuvien ratkaisutaipumusten tunnistaminen mahdollistaa myös toimintatapojen tarkoituksen mukaisuuden arvioimisen ja vaihtoehtojen ja vahvuuksien pohdinnan.

Pienryhmät kokoontuvat samalla ryhmällä kolme kertaa, minkä jälkeen ryhmät voivat sopia erikseen yhteistyön jatkamisesta niin halutessaan. Kunkin pienryhmän koko on 4-6 henkilöä ja tapaamisajankohdat:

Tampereella, ohjaajana Rauno Lehtonen (kunkin vetäjän nimestä pitäisi aueta klikatessa linkki henkilön esittelyyn Metanoian sivuilla

 • 18.10. klo 9-12
 • 29.11. klo 9-12
 • 6.2. klo 9-12

Jyväskylässä, ohjaajana Risto Puutio

 • 29.10, klo 9-12
 • 8.1. klo 9-12
 • 11.2. klo 9-12

Oulussa käynnistetään lisäksi ryhmä, mikäli on kiinnostusta, ilmoittautua voi suoraan Marianne Tensingille

Helsingissä
Ohjaajana Pekka Tokola

 • 18.10. klo 9-12
 • 29.11. klo 9-12
 • 14.2. klo 9-12

Ohjaajana Marianne Tensing

 • 31.10. klo 15-18
 • 11.12. klo 15-18
 • 19.2. klo 15-18

Ohjaajana Terttu Malo

 • 8.11. klo 13-16
 • 19.12. klo 13-16
 • 14.2. klo 13-16

Seminaarisarjan asiantuntijat

Pekka Päkkilä, yritysjohtaja ja sijoittaja, aiemmin Koskisen konsernin toimitusjohtajana sekä Konecranesin liiketoimintajohtajana ja johtoryhmän jäsenenä.

Antero Virtanen, toimitusjohtaja Jesura Oy, hallitustyöskentelyn ammattilainen, aiemmin toimitusjohtaja Wavin-Labko Oy, toimitusjohtaja Labko Oy sekä Elarne ky, Hallituspartnerit ry toiminnanjohtaja, lukuisia hallitusjäsenyyksiä ja puheenjohtajuuksia mm. kansainvälisissä ja perheyrityksissä.

Jukka-Pekka Heikkilä, kehitysjohtaja Humap Oy, Senior Partner Humap Ltd. Erityisosaaminen kompleksiset systeemit ja johdon konsultointi.

Annukka Oiva, Director HR Respecta Oy, aiemmin HRD Director Polar Electro, henkilöstön kehittämispäällikkö Oulun yliopisto. Erityisosaaminen organisaation kyvykkyys ja henkilöstöjohtaminen.

Pasi Kaskinen, teknologiajohtaja Prowledge Oy, aiemmin Business Director AEL, Managing Director AEL Consulting Shanghai Ltd, Researcher University of Minnesota. Erityisosaaminen B to B sales ja johtoryhmätyöskentely.

Hannele Kokotti, Director HR, Winwind Ltd. aiemmin Rautaruukki HRD manager, VTT HRM Manager, Development Director (Skills Finland). Erityisasiantuntemus yritysten ja organisaatioiden strategiset muutostilanteet, kansainvälistyminen ja johdon kehitys.

Seminaaritapaamisten reflektoivan kokemuksellisen työskentelyn toteutus sovitaan kunkin alustajan kanssa teemakohtaisesti, työskentelyn ohjauksesta vastaavat Leila Keski-Luopa, Atso Juote ja Terttu Malo.
Pienryhmien ohjauksesta vastaavat Risto Puutio, Marianne Tensing, Pekka Tokola ja Rauno Lehtonen.

Seminaaripäivät ovat: 14.10.2013    22.11.2013    24.1.2014, seminaaripaikka Helsingissä tarkentuu lähiaikoina.

Seminaarisarjan hinta on 2 250 euroa +alv 24 %. Hinta sisältää ohjelman mukaisen sisällön, pienryhmätapaamisten ohjauksen sekä tilaisuuksien aikaisen tarjoilun. Osallistumismaksu laskutetaan kahdessa erässä: toinen ilmoittautumisen yhteydessä ja toinen tammikuussa 2014.

Ilmoittautumiset 15.9.13 mennessä verkkolomakkeella. 20.9.13 jälkeen tulleista peruutuksista hyvitetään 50 % .

Seminaarisarjan johtaja ja lisätiedot  Terttu Malo p. 040 764 6744, terttu.malo@metanoia.fi.

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Haluatko liittyä keskusteluun?
Kommentoi vapaasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *