sonic4

Työpajan idea:

Työpajassa tutkitaan konsultaatiotyötä sekä organisaatiodramaturgian että kompleksisuusajattelun avulla. Kaoottisia ilmiöitä valaistaan elokuvanäyttein ja Shakespearen näytelmien kautta. Työpaja on toinen osakolmen itsenäisen työpajan kokonaisuudesta.

Miten hahmottaa tilanteita, kun lineaarinen ja hallittu todellisuus vaihtuu kaoottiseen ja ennakoimattomaan maailmaan? Mitä merkitsee konsultaatiotyölle, kun yksilön sijaan merkittävään osaan nousee koko yhteisö ja painotus siirtyy ihmisen sisäisen maailman ja tasapainon teemoista kohti moninäkökulmaisuutta ja epäjärjestyksessä ilmeneviä mahdollisuuksia.

Konsultin ja työnohjaajan jännitteistä ja luovaa roolia kaaoksen ja järjestyksen rajapinnalla tarkastelemme erityisesti narrin filosofian kautta. Hahmon muunnelmia tapaamme mytologiassa, uskonnollisissa perinteissä, kirjallisuudessa ja populaarikulttuurissa. Narrin historia ulottuu syvälle yhteisöllisen elämän alkujuuriin. Konsultaation juuret kietoutuvat samaan perinteeseen.

Viimeksi pohdimme Kuningas Learin ja hänen neuvonantajiensa kautta konsulttien tragedian tajua. Tässä työpajassa avataan komedian uudistavaa ja eheyttävää anarkiaa organisaatioissa. Työtapana on eläytyä elokuva- ja draamahahmojen tilanteisiin konsultteina ja työnohjaajina.

Työpajan vetäjinä:

Dramaturgi ja työnohjaaja (STOry) Helena Ihala

Organisaatiokonsultti FINOD, Psykologi Jukka-Pekka Heikkilä

Aika ja paikka: 29.11.2014, klo 10-15, Helsinki (Bulevardi 6, Humap Oy)

Hinta: 170€ + alv, sis kahvitarjoilun

Ilmoittautuminen: siirry ilmoittautumislomakkeelle tai lähetä sähköpostia osoitteeseen metanoia@metanoia.fi

Lataa esite: kaaoksessa konsultointi 2014

 

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Haluatko liittyä keskusteluun?
Kommentoi vapaasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *