taivas_tummenee

Transformaatiot työelämässä – Tavistock-seminaari  26.3.-29.3. 2015

Gustavelund, Kirkkotie 36, Tuusula

www.gustavelund.fi

 

Ilmoittaudu seminaariin

Työelämä on suurten siirtymien keskellä. Osa muutoksista on hallinnassa olevia, osa tapahtuu hallitsemattomasti kouraisten ihmisten kokemuksia. Transformaatio on muodonmuutos, joka tapahtuu kontrollimme ulkopuolella – ollen kuitenkin henkilökohtaisen psyykkisen työstämisen kohteena. Transformaatio tapahtuu ajan ulkopuolella, jolloin menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus muuttuvat samanaikaisesti – sitä ei voi manipuloida mutta sen voi hyväksyä. Metodiset tavat lähestyä todellisuutta ovat moninaisia ja ovat lähestymässä inspiroivalla, hedelmällisellä tavalla toisiaan.

Transformaatiossa muutos näkyy oman roolin muuttumisena. Suhde itseen, läheisiin ja koko organisaatio muuttuu. Kyky osallisuuteen ja oma toimijuus vahvistuvat. Parhaimmillaan transformaatio vie ihmistä kohti oman potentiaalin parempaa löytämistä.

Tavistock-seminaari on kokemukselliseen oppimiseen perustuva intensiivinen ryhmätyöskentelyn tapahtuma, jossa tutkitaan tapahtuman aikana, tässä ja nyt, rakentuvaa kokemusta, muuttuvia yhteistyösuhteita ja johtajuutta monelta eri tasolta. Kokemuksellisuus merkitsee kokeiluja, toimintaa, riskien ottoa, havaintojen tekemistä, niiden käsitteellistä ja soveltavaa pohdintaa – kokemusten arviointia oman arkityön näkökulmasta. Seminaari haastaa osallistujia näiden keskinäiseen ja jatkuvaan vuoropuheluun – tässä ja nyt.

Tavistock-seminaarit kytkeytyvät vuosikymmenten saatossa  kehittyneeseen group relations traditioon ja niitä toteutetaan eri puolella maailmaa.Suomessa oli ensimmäinen seminaari 1970 luvulla. Seminaari on tarkoitettu työyhteisöjen murroksista kiinnostuneille, niin johtajille, esimiehille kuin kehittäjille ja mm. Työterveyshenkilöstölle. Yhtälailla työnohjaajat ja konsultit hyötyvät seminaarista.

Seminaarin prosessista

Aloitamme ilmoittautumisella torstaina 26.3.klo 13.00-14.00  ja päätämme yhteiseen keskusteluun sunnuntaina 29.3 klo 13.00-14.00. Seminaari edellyttää irtautumista työelämästä tapahtuman ajaksi.

Seminaarissa on sekä kokemuksellisia pienryhmiä, suuria koko seminaaria kattavia ryhmiä, organisaatiotapahtuma sekä soveltavia pienryhmiä. Lisäksi osallistujilla on mahdollista tutkia seminaarin perusajatusta myös kehollisina kokemuksina, joogan avulla. Tarkempi ohjelma toimitetaan ilmoittautuneille.

Seminaarin hinta

Hinta koostuu osallistumismaksusta, joka on 900 € ( sis  24 % alv ). Metanoian koulutusryhmissä oleville on rakennettu oma maksunsa. Maksusta isompien ryhmien osalta on mahdollista neuvotella seminaarin johtajan kanssa.

Majoituksesta kukin vastaa itse kurssipaikan kanssa. Hinnat ovat  soviteltu edullisiksi tähän seminaariin.

Majoitusvarausta tehdessäsi voit ilmoittaa myös ruokavaliotoiveistasi.

Ilmoittautumista toivotaan maaliskuun alkuun mennessä.

Seminaarin johtajana toimii Rauno Lehtonen. Kysy lisätietoja häneltä 0500-799079 tai rauno.lehtonen@metanoia.fi

Ilmoittaudu seminaariin

Seminaarin konsultit

Seminaarin konsultteina toimivat:

 

Atso Juote

Kouluttaja, tutkija, työnohjaaja

Kehityspiikki Consulting OY

Organisaatiokonsultti  FINOD

Metanoia Instituutti

 

Simo Lampela

Rovasti, Muuramen srk;n kirkkoherra

Organisaatiokonsultti FINOD

Konsulttikokelas

 

Rauno Lehtonen

Stt, psykoterapeutti (YEP)

Organisaatiokonsultti FINOD

Jooganopettaja SJL

Metanoia Instituutti

 

Terttu Malo

MBA Organisaatiokonsultti FINOD

Metanoia Instituutti

 

Marianne Tensing

LitM, Työnohjaaja STORY/ FINOD

Organisaatiokonsultti FINOD

Organisaatioanalyytikko (kand)

Metanoia Instituutti

 

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Haluatko liittyä keskusteluun?
Kommentoi vapaasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *