7

 

Tervetuloa syventämään aihetta Konflikti minussa – minä konfliktissa. Jatkamme Metanoia-konferenssissa 1.9. alkanutta keskustelua, jonka keskiössä on minun-sinun sisäinen maailma ja siinä syntyvä konfliktin tulkinnallinen hetki.

Konfliktin tulkinnallinen hetki on se hetki, kun tulee kumma tunne, kokemus tai olo siitä, kun kohtaamme itsellemme vierasta tai hämmästelemme epäloogisen edessä. Mistä se olo tulee? Mitä se on? Miten mieli tulkitsee? Miksi välillä käyttäydymme itsellekin oudolla tavalla? Mitä siitä pitäisi ajatella ja mitä tehdä? Siitä jostakin, joka nousee tuntemattomasta, ei voi kunnolla saada kiinni eikä se tule “kello kaulassa”. Kuitenkin se jokin vaikuttaa kaikkeen: käyttäytymiseen, olemiseen, tekemisiin, mieleen sekä sanojen valintaan.

Ohjelma

klo 10:15 – 10.30   Ilmoittautuminen ja kahvitarjoilu

klo 10.30 . 11.30   Johdanto  ja virittäytyminen aiheeseen keskustelevalla otteella

klo 11.30 – 12.30   Lounastauko (omakustanteinen)

klo 12.30 – 13.30   Case – kertomus. Konsultin ja työnohjaajan kinkkiset hetket ja sudenkuopat asiakastilanteissa. Käsittelemme case-tapausta DI, työnohjaaja STOry, Practitioner Certificate in Consulting and Change, The Tavistock Institute  Jaana Laukkarisen johdattelemana.

Kahvitauko

klo 13.45 – 16.00   Seminaarin ydinteemaa ajatellaan ja itselleen työkaluja haravoidaan kahdessa osiossa:

  • Minuus – niin tuttu, mutta samalla niin vieras. Helmiä Merleau-Pontyn ja Julia Kristevan filosofiasta.
  • Toiseuden kohtaamisen -teema rakentuu Emmanuel Levinaksen ajatuksiin, jotka tällä hetkellä ovat mitä ajankohtaisempia.

Teoreettista ajattelua ja sisäistävää keskustelua johdattelee YTM, psykologi, psykoanalyytikko, ryhmäpsykoanalyytikko ja organisaatiokonsultti FINOD Leila Keski-Luopa.

klo 16.00 – 16.30   Päätöskeskustelu: Kas kumma… – ja kuinka sitten kävikään?

Seminaaripäivän jälkeen on mahdollista vierailla Kiasman taidenäyttelyissä (lippu kuuluu seminaarin hintaan). Brittitaiteilija MONA HATOUMIN teokset ja hänen hot spot -ilmiönsä eivät taatusti jätä kylmäksi. Myös valokuvaaja MEERI KOUTANIEMEN ja tuottaja ARMAN ALIZADIN kuvaamat ihmistarinat tekevät vaikutuksen.

Investointi ja ilmoittautuminen

Osallistuminen seminaaripäivään 210 € + 24 % alv.

Ilmoittaudu mukaan, saat seminaarihinnasta pois 10%! Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen perustutkinto-opiskelijoille -50% hinnasta. Peruutusmaksu ilmoittautumisajan (13.10.2016) jälkeen 50 %.

Tervetuloa!

Lisätietoja antaa Marianne Tensing 0442986977,  marianne.tensing@metanoia.fi

Triggerpiste on esim. lihakseen tai sen kalvolle tuleva kipupiste, joka säteilee kipua yleensä samalle, joskus pitkällekin triggerpisteestä olevalle alueelle. Seminaarissa kysymme, miten voimme tunnistaa henkisiä triggerpisteitä?