Pisarat 2

Konsultaatio- ja työnohjaustyössä kohdataan vaativia keskustelutilanteita. Vuorovaikutus on voinut jumiutua asetelmaan, jossa keskustelun jatkaminen tuntuu mahdottomalta. Tämänkaltaiset kiperät keskustelutilanteet edellyttävät ohjaajalta herkkyyttä tilanteelle ja sen potentiaaleille. Jokaiseen kohtaamistilanteeseen sisältyy mahdollisuus uusien keskustelusiirtojen toteuttamiselle ja sen myötä käsiteltävien asioiden uudelle hahmotukselle.

Vuorovaikutustutkimus tarjoaa työkaluja keskustelutilanteiden analysointiin ja erittelyyn. Ammatillisen vuorovaikutuksen käytäntöjen tutkimus on voimaakkaassa kasvussa oleva alue. Keskusteluanalyysi ja laajemmin diskursiivinen tutkimustraditio ovat avanneet uusia tapoja hahmottaa auttamistyötä kuten työnohjausta ja konsultaatiota. Seminaari perehdyttää osallistujat vuorovaikutustutkimuksen työkaluihin ja niiden hyödyntämiseen oman ammattikäytännön reflektoinnissa ja kehittämisessä. Se avaa näkökulmia joiden kautta vuorovaikutuksen tilanneherkkää luonnetta voi ymmärtää paremmin.

”Metanoian uusin kirja käsittelee juuri tämän seminaarin teemoja. Kokosimme psykoterapiatutkija Virpi-Liisa Kykyrin kanssa teokseen pitkällisen tutkimustyömme annin!” toteaa seminaarin vetäjänä toimiva Risto Puutio. Seminaarissa hyödynnetäänkin kirjan avaamia näkökulmia osallistujien omiin työtilanteisiin ja niiden hahmottamiseen.

Lisätiedot seminaarista: risto.puutio@metanoia.fi (p. 0400 545519).

Paikka: Työnohjaustalo, Korppaanmäentie 36,  Helsinki. (Ratikka 10 päätepysäkin vieressä Pikku Huopalahdessa).

Työskentelyajat: Perjantai 20.5. klo 10.00-17.00, Lauantai 21.5 klo 9-15

Seminaarin osallistumishinta 350 € + alv. Hinta sisältää seminaariopetuksen ja luentomateriaalin. Hinta ei sisällä ruokailuja eikä majoitusta. 9.5. jälkeen tehdyistä peruutuksista osallistumishinnasta veloitetaan 50%. Järjestäjä pidättää oikeuden perua seminaarin 13.5. mennessä osallistujamäärän perusteella.

Ilmottautuminen 9.5.2016 mennessä.

 

dragonfly-wing-615240__180