uni7

Konsultaatio- ja työnohjaustyössä kohdataan vaativia keskustelutilanteita. Vuorovaikutus on voinut jumiutua asetelmaan, jossa keskustelun jatkaminen tuntuu mahdottomalta. Tämänkaltaiset kiperät keskustelutilanteet edellyttävät ohjaajalta herkkyyttä tilanteelle ja sen potentiaaleille. Jokaiseen kohtaamistilanteeseen sisältyy mahdollisuus uusien keskustelusiirtojen toteuttamiselle ja sen myötä käsiteltävien asioiden uudelle hahmotukselle.

Vuorovaikutustutkimus tarjoaa työkaluja keskustelutilanteiden analysointiin ja erittelyyn. Ammatillisen vuorovaikutuksen käytäntöjen tutkimus on voimaakkaassa kasvussa oleva alue. Keskusteluanalyysi ja laajemmin diskursiivinen tutkimustraditio ovat avanneet uusia tapoja hahmottaa auttamistyötä kuten työnohjausta ja konsultaatiota. Seminaari perehdyttää osallistujat vuorovaikutustutkimuksen työkaluihin ja niiden hyödyntämiseen oman ammattikäytännön reflektoinnissa ja kehittämisessä.

Seminaarin toteuttajina ovat vuosittain  PsT Risto Puutio ja KT, dosentti Sanna Vehviläinen. Vehviläinen on väitellyt ohjauksen tutkimuksesta ja julkaissut laajasti, mm. psykoterapiavuorovaikutuksen tutkimuksesta ja akateemisesta ohjaustyöstä niin kansainvälisesti kuin suomalaisessa tiedeyhteisössä. Puutio on väitellyt prosessikonsultoinnin vuorovaikutuksesta ja julkaissut konsultointiin liittyviä tutkimuksia. Molemmilla on vahva käytännön kokemus ja kiinnostus työtilanteiden yksityiskohtaisen tarkastelun myötä ymmärryksen syventämiseen ammattityöstä.

– Tässä seminaarissa avaamme osallistujille ikkunan konkreettisiin työkaluhin, joiden kautta omaa työtä voi analysoida aikaisempaa tarkemmin, toteaa seminaarin vastuuhenkilönä toimiva Puutio. Hänen tavoittaa tarkempia kysymyksiä varten sähköpostilla osoitteesta: risto.puutio@metanoia.fi tai puhelimitse 0400-545 519.

Paikka: Työnohjaustalo, Korppaanmäentie 36,  Helsinki. (Ratikka 10 päätepysäkin vieressä Pikku Huopalahdessa )

Työskentelyajat: Perjantai 8.5, klo 10.30-18.00, Lauantai 9.5. klo 9-15

Seminaarin osallistumishinta 350 € + alv. Hinta sisältää seminaariopetuksen ja materiaalin. Hinta ei sisällä ruokailuja eikä majoitusta.

Ilmoittautumislomake

haituva

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Haluatko liittyä keskusteluun?
Kommentoi vapaasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *