Nämä ovat myös luettavissa kokonaisina täällä.

”Radioteatterin pitkä Haanpää-ilta on enemmän kuin antoisa. Helena Ihala on dramatisoinut kuunnelman Taivalvaaran näyttelijä Pentti Haanpään (1905-1955) veijaritarinasta ja myös ohjannut esityksen. Tulos on herkullinen. Vesa Vierikko on roolissaan aivan vastustamaton…musiikki viimeistelee Taivalvaaran näyttelijän tapaukseksi ja hienoksi kunnianosoitukseksi ketäänkunnioittamatonta kirjailijaa kohtaan.” (Jukka Kajava/HS)

”Radioteatteri tekee kulttuuriteon tuomalla kuunnelman Hiljaisuuden katu ensiesitykseen  Tampereen teatterikesässä.” (Maire Martikainen/Iltalehti). ”Ihala on tehnyt voimakkaan, kauniin, puhtaan dramatisoinnin Mannerin hengessä.” (Sari Malkamäki/Aamulehti).

”Kom-teatteri täyttyi sunnuntaina reunojaan myöten. Vierailevan Oltava on -esityksen merkeissä juhlittiin runoilija Pentti Saaritsaa. Helena Ihalan käsikirjoittaman, hänen ja Pekka Milonoffin toteuttama musiikin ja teatterin kollaasi toimi tainnuttavan hyvin.. Uusintaa odottaen. Että saisivat muutkin kokea Pentti Saaritsan runouden näyttämöllisen sykkeen.” (Jukka Kajava/HS)

”Radioteatteri juhlii pääsiäistä mittavin ja kaikkea muuta kuin kevytmielisin menoin.. Helena Ihalan kirjoittama ja ohjaama trilogia perustuu kirjallisuutemme Pentti Linkolan eli Matti Pulkkisen koko tähänastiseen tuotantoon. Hymistelyt hylkäävä kokonaisuus. Kirjailijaa näyttelevä Vesa-Matti Loiri tekee ensimmäisen suuren radioroolinsa.”  (Jukka Kajava/HS)

”Pääroolin tehneen Vesa-Matti Loirin mielestä tapaus on yksinkertainen: tärkeintä on yleisössä tapahtuva liikahdus.. Loiria itseään tämä työ selvästikin on liikauttanut..Valtava elämys, toistelee Loiri.. Ehdotus elämäksi eli kuunnelma kuolevaisille on radion mittakaavassa suurtyö.” (Matti Ripatti/HS)

Helena Ihalan ohjaamassa  Korvattu kansa -kuunnelmasarjassa työttömät puhuvat päättäjille, kirjailijat työttömille. Kokonaisuus on vavahduttavaa kuultavaa.” (Jukka Kajava/HS)

”Eino Leinon vuonna 1914 ilmestyneestä romaanista Pankkiherroja on tehty erinomainen tv-sovitus… Pankkiherrojen dramatisoijalla Helena Ihalalla on ollut käsiteltävänään 10-20-luvun Helsingin elokuva-aineisto jokseenkin kokonaisuudessaan.. näin taidokkaasti käytettynä..tulos on ainakin minun silmissäni ennenäkemätön.” (Risto Hannula/Demari)

”TV1:n Pankkiherroja-sarja on tuore ja omaperäinen luomus. Jo Eino Leino tiesi, mitä pankissa tapahtuu kun talous taittuu laskuun.. Pankkiherroja ei tietenkään ole yksi yhteen tätä päivää ajatellen.. aiheenkäsittely on kuitenkin hämmästyttävän tuoretta.” (Jukka Kajava/HS)